Skål med ramensoppa.


© wichmann+bendtsen

Ramensoppa med löskokt ägg, nudlar, kyckling och grönt

Se här hur enkelt du lagar den enkla, goda japanska nudelsoppan.

5 april 2017 av Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Ramensoppa med löskokt ägg, nudlar, kyckling och grönt

4 personer

2 kycklingfiléer

Extra jungfruolja

Teriyaki (en tjock, söt sojasås)

4 ägg

1 l hönsbuljong

2 vitlöksklyftor

Ingefära, mängd som vitlöken

16 gröna bönor

Havssalt

Kallpressad rapsolja

50 g nudlar, t ex av bovete

2 blad mangold eller pak-choi

En näve babyspenat

En liten näve koriander

En liten näve thaibasilika

Så lagar du ramensoppa

  • Gnid in kycklingfiléerna med olja, bryn dem på vardera sidan i pannan och minska på värmen. 
  • Stek klart dem i 5–6 minuter per sida. 
  • Pensla filéerna med teriyaki den sista minuten och stek sedan snabbt på bägge sidorna.
  • Teriyakin karamelliserar lätt på ytan. 
  • Låt köttet dra och skär det i skivor precis innan serveringen.
  • Löskoka äggen i 7 minuter. 
  • Värm buljongen. 
  • Skala vitlök och ingefära och skär bägge i fina tärningar. 
  • Lägg dessa i soppan.
  • Gör i ordning bönorna och koka dem i 3 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja i. 
  • Häll av i en sil och dela dem på längden.
  • Koka nudlarna. Gör mangold, spenat och örtkryddor redo. 
  • Lägg mangold och spenat i soppan.
  • Smaka av och servera soppan i skålar med nudlar, kyckling, ägg och örtkryddor.

Har ramensoppan gjort dig sugen på mer asiatiskt? Prova då den här asiatiska misosoppan med svamp. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 348 kcal
Protein: 25,8 g
Fett: 16,8 g
Kolhydrater: 25,9 g
Kostfibrer: 4,9 g

Kanske är du intresserad av