Potatissoppa med kikärter

Värmande, krämig och full med kostfibrer.

3 mars 2009 av I FORM

2 personer

200 g potatisar
1 purjolök
1 fänkål
100 g kokta kikärter
200 g grovt bröd
1 tsk olivolja
Lite malen koriander
8 dl buljong
Salt och peppar


Tillagning
Skala potatis, purjolök och fänkål och skär dem i mindre bitar. Sautera sedan purjolök och fänkål i lite olja samt koriander. Ta bort en sked av blandningen för att ha till garnering, tillsätt sedan potatis och buljong. Låt koka i 20 minuter. Purea allt till en slät soppa och tillsätt kokade kikärter. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med lite fänkåls- och purjolökssauté och servera.

Nyttig bonus
Soppan är proppfull av kostfibrer och täcker därför nästan 60 procent av ditt dagsbehov av de matsmältningsfrämjande växtfibrerna.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar