Potatissoppa med kikärter

Värmande, krämig och full med kostfibrer.

3 mars 2009 av I FORM

2 personer

200 g potatisar
1 purjolök
1 fänkål
100 g kokta kikärter
200 g grovt bröd
1 tsk olivolja
Lite malen koriander
8 dl buljong
Salt och peppar


Tillagning
Skala potatis, purjolök och fänkål och skär dem i mindre bitar. Sautera sedan purjolök och fänkål i lite olja samt koriander. Ta bort en sked av blandningen för att ha till garnering, tillsätt sedan potatis och buljong. Låt koka i 20 minuter. Purea allt till en slät soppa och tillsätt kokade kikärter. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med lite fänkåls- och purjolökssauté och servera.

Nyttig bonus
Soppan är proppfull av kostfibrer och täcker därför nästan 60 procent av ditt dagsbehov av de matsmältningsfrämjande växtfibrerna.

Kanske är du intresserad av