Pitabröd med fyllning

Ett pitabröd proppfullt med hälsosamma grönsaker och kikärter som ersätter det mer kaloririka köttet.

9 juni 2012 av I FORM

Bröd

10 g jäst
¾ kopp vatten
60 g dinkelmjöl
2 tsk olivolja
1 tsk salt
30 g kärnvetemjöl (mjöl med hög glutenhalt)


Fyllning

50 g blancherade broccolibuketter (eller råa)
50 g morot
50 g tomat
50 g röd paprika
1 dl mager hummus
(använd yoghurt i stället för olja)
1 handfull salladsblad


Tillagning

Rör ut jästen med vatten, olja, salt, dinkelmjöl och slutligen kärnvetemjöl. Knåda länge och låt degen jäsa i en timme. Kavla ut till 2 platta bröd som får jäsa i 10 minuter. Grädda sedan i en förvärmd ugn i 250 grader. Den höga värmen får gärna göra en luftfylld ”ficka” i pitabröden.

Fyll de avsvalnade bröden med grönsaker som sköljts, skivats och skurits i bitar och häll på hummusdressing.

Kanske är du intresserad av