Skål med pastasallad och bönor.
© wichmann+bendtsen

Pastasallad med potatis, bönor och pesto

Sund och näringsrik kvällsmat på mindre än 30 minuter.

23 augusti 2017 av Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Pasta med färskpotatis, bönor och pesto

2 personer

60 g fullkornspasta
200 g färskpotatis
200 g gröna bönor
Havssalt
100 g vita bönor, på burk
Kallpressad rapsolja, 3–4 droppar till bönornas kokvatten


Pesto:

3 msk pinjekärnor
1 dl extra jungfruolja
Ett stort knippe persilja, bredbladig
3 msk parmesanost, finriven
Svartpeppar

Så gör du

  • Koka pasta, potatis och gröna bönor i tre grytor: Pasta och potatis kokas al dente i lättsaltat vatten. Lägg ner de vita bönorna i pastan den sista minuten så de också blir varma. Häll kokande vatten över de gröna bönorna, salta och droppa rapsolja över och koka upp i max 1 minut.
  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna.
  • Mixa olivolja med pinjekärnor, persilja och parmesanost. Smaka av peston med salt och peppar.
  • Servera pasta och potatis med bönorna i två djupa tallrikar. Droppa 1 msk persiljepesto över varje portion. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 562 kcal
Protein: 33,1 g
Fett: 23,8 g
Kolhydrater: 59,9 g
Kostfibrer: 11 g

Kanske är du intresserad av