© wichmann+bendtsen

Pasta med tonfisk, kapris och oliver

Vill du äta något riktigt gott till kvällsmat? Prova då den här pastarätten med tonfisk, kapris och oliver. Den tar bara 25 minuter att laga.

15 mars 2017 av Anne Larsen

Pasta med tonfisk, kapris och oliver

2 personer

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 tsk extra jungfruolja
½ tsk malda, torkade chiliflakes
200 g grön paprika, i tärningar
1 burk krossade tomater
120 g fullkornspasta, penne
200 g tonfisk på burk, avrunnen
50 g svarta oliver
2 msk kapris
Havssalt
Malen svartpeppar
2 msk kallpressad rapsolja
2 kvistar bredbladig persilja

Så lagar du pastasallad med tonfisk

  • Skär lök och vitlök fint och sautera i olivolja. 
  • Lägg i chili och grön paprika.
  • Späd med ½ dl vatten. 
  • Häll i tomaterna och låt såsen sjuda på låg värme i 5 minuter.
  • Koka pastan, tillsätt tonfisk, oliver och sist kapris.
  • Smaka av rätten med salt och peppar (kom ihåg att kapris också är salt). 
  • Vänd ner pastan i såsen ihop med rapsoljan och servera med bredbladig persilja. 

*Använd hela persiljan

När man använder persiljebladen hela eller hackade, lämnar man ofta kvar kvisten. Den kan du använda som smakgivare när du kokar soppa eller potatis.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 527 kcal
Protein: 37,4 g
Fett: 14,5 g
Kolhydrater: 68,4 g
Kostfibrer: 13,5 g

Kanske är du intresserad av