Tallrik med kyckling och pasta i curry.
© wichmann+bendtsen

Pasta med kyckling, kål och kokos

Saknar du inspiration till sund och enkel kvällsmat? Skäm då bort familjen med den här kycklingrätten. Den är mager och full med proteiner – och en riktig familjefavorit. Smaklig måltid!

10 januari 2017 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Pasta med kyckling, kål och kokos

1 person

1 kycklingbröst*

50 g fullkornspasta

1 dl kycklingfond

1 dl kokosmjölk

citron 

curry

100 g spetskål

1 salladslök

persilja

Grundrecept: tillagning av kycklingbröst*

  • Gnid 1 kycklingbröst med extra jungfruolja.
  • Stek det och krydda därefter med salt och peppar.
  • Grilla: Grilla ute på grill i ca 10 minuter på varje sida.
  • Steka: Stek i panna i ca 10 minuter på varje sida, först 1–2 minuter på varje sida på hög värme, därefter steker du vidare på medelvärme.

Så lagar du pasta med kyckling och kål

  • Koka 50 g fullkornspasta. 
  • Koka upp 1 dl kycklingfond och 1 dl kokosmjölk. 
  • Tillsätt citron och curry. 
  • Låt 1 kycklingbröst i tärningar sjuda med i 10 minuter. 
  • Tillsätt 100 g finskuren spetskål och 

    1 salladslök. 
  • Häll över pastan. 
  • Toppa med persilja.

Behöver du fler goda proteiner? Hitta dem här!

Näringsinnehåll: 
Energi: 566 kcal
Protein: 30 g
Fett: 27,1 g
Kolhydrater: 55,6 g
Kostfiber: 8,5 g

Kanske är du intresserad av