Skål med soppa och grönsaker.


© wichmann+bendtsen

Paprikasoppa med bönor och squash

Har du smakat på paprikasoppa? Annars har du chansen nu. Tillsätt dessutom bönor och squash så blir den extra god. Smaklig måltid!

15 mars 2017 av Anne Larsen

Paprikasoppa med bönor och squash

2 personer

2 röda paprikor

1 rödlök

2 vitlöksklyftor, i små tärningar
6 tsk extra jungfruolja
½ tsk malda, torkade chiliflakes
1 burk krossade tomater
6 dl grönsaksbuljong
½ citron, ekologisk
Havssalt
Malen svartpeppar
200 g grön squash, i skivor
140 g pintobönor, på burk
1 knippe basilika
2 skivor grovt bröd, 50 g

Så lagar du paprikasoppa

  • Dela paprikorna och baka dem i ugnen i 180 grader i 20 minuter. 
  • Ta ut dem och lägg i en plastpåse. 
  • Låt svalna, ta av skinnet, kärna ur och hacka dem grovt.
  • Skär löken fint och sautera den ihop med vitlök i 2 tsk olja, tills de är mjuka och blanka. 
  • Lägg i chili, tomater och paprika och häll varm buljong över. 
  • Låt soppan sjuda i 5 minuter, mixa den och smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.
  • Skiva squash, halvera och sautera dem i 2 tsk olja, tills de är gyllene. 
  • Lägg i bönor och squash i soppan.
  • Hacka basilika ultrafint och blanda med de sista 2 tsk olja och droppa över soppan. 
  • Servera bröd till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 455 kcal
Protein: 16,1 g
Fett: 15,3 g
Kolhydrater: 72,1 g
Kostfibrer: 16,9 g

Kanske är du intresserad av