Omelett med röd paprika på vit tallrik
© wichmann+bendtsen

Omelett med röd paprika och dragon

Prova denna superläckra och enkla omelett med röd paprika och dragon, som kan göras på bara 20 minuter.

19 april 2018 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Omelett med röd paprika och dragon

2 personer

  • 4 ägg, mellanstora 
  • 2 röda paprikor 
  • 2 tsk extra jungfruolja 
  • Havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 
  • 35 g parmesanost 
  • Två kvistar dragon eller bredbladig persilja
  • Ev 2 skivor rågbröd

Så lagar du omelett med paprika

  • Vispa äggen med en gaffel och ställ sedan åt sidan. 
  • Skär paprikorna i ringar. Rosta dem i olivolja i en stekpanna och krydda lätt med med salt och peppar – kom ihåg att parmesanost också bidrar med lite sälta. 
  • Ta undan hälften av paprikaringarna när de är lite mjuka och häll hälften av äggvispet över resten. Stek omeletten stabil på den ena sidan. Vänd omeletten med hjälp av ett litet grytlock och stek den stabil på andra sidan. Flytta över omeletten på en tallrik och håll den varm, medan du gör den andra omeletten.
  • Strö lite finriven parmesanost över de varma omeletterna och toppa med färsk dragon. Servera ev rågbröd till.

Näringsinnehåll per person (utan rågbröd):
Energi: 389 kcal
Protein: 28,6 g
Fett: 26,9 g
Kolhydrater: 10 g
Kostfibrer: 2 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar