Omelett med bönor
© wichmann+bendtsen

Omelett med bönor och ärtskott

Svårt att hinna laga middag i en stressig och hektisk vardag? Då finns det hjälp att hämta här. Den här fyllda omeletten lagar du på bara 20 minuter.

5 oktober 2017 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Omelett med fyllning

2 personer

200 g gröna bönor
Havssalt
Kallpressad rapsolja
2 tsk extra jungfruolja
4 ägg
Svartpeppar
Ärtskott
2 skivor rågbröd, rostat

Så gör du 

  • Lägg bönorna i en gryta och salta lätt. Droppa rapsolja över. Häll på kokande vatten och låt bönorna koka i en minut. Låt dem rinna av ordentligt.
  • Rosta bönorna lätt i olivolja i en panna. Vispa ihop två av äggen med en gaffel och krydda lätt med salt och peppar. Häll äggmassan över bönorna och stek första omeletten. Lyft upp kanterna med en palettkniv så att äggmassan rinner in under. Vänd omeletten när den är stabil. Det gör du enklast genom att låta omeletten glida över på ett grytlock och vända tillbaka den i pannan, där den steks klart.
  • Upprepa proceduren och gör den andra omeletten. Har du två pannor så kan du laga båda samtidigt.
  • Servera med ärtskott och en skiva rostat rågbröd till varje omelett. 

Näringsinnehåll per person (utan bröd)

Energi: 389 kcal
Protein: 19 g
Fett: 22,3 g
Kolhydrater: 32,2 g
Kostfibrer: 7,3 g

Kanske är du intresserad av