Tallrik med grillspett och grönsaker.
© wichmann+bendtsen

Marinerade kycklingspett med grönsaker

Saftiga, läckra grillspett med kyckling och grönsaksstavar med misodipp. Varsågod, då är middagen serverad. Smaklig måltid!

23 augusti 2017 av Anne Larsen, Michelle Kristensen & Helle B. Carlsen

Marinerade kycklingspett med grönsaker

2 personer

2 träspett

Misodipp:

4 msk miso, sojabönpasta
1 msk soja
1 msk risvinäger
1 msk tahini
2 tsk
sesamolja
1 msk pressad lime
1 tsk ingefära, finriven
1 msk akaciahonung

Marinerad kyckling:

2 dl teriyakisås
4 msk risvinäger
4 tsk sesamolja, mörkrostad
2 tsk ingefära, finriven
2 msk akaciahonung
300 g kycklingfilé

Grönsaker:

150 g bladselleri
150 g morot
150 g gurka
150 g kinarädisa
2 tsk sesamfrön, vita och svarta

Så gör du

  • Blötlägg två träspett i 10 minuter.
  • Rör ihop misodippen och smaksätt. Vispa ev i lite vatten för att få önskad konsistens. Ställ dippen kallt.
  • Gör en marinad av teriyaki, ris­­vinäger, sesamolja, ingefära och honung.
  • Skär kycklingen i stora tärningar och vänd runt dem i marinaden.
  • Sätt ugnen på 180 grader. Trä på kycklingen på de två spetten och grilla i ugnen i totalt ca 12 minuter. Vänd på dem efter 6 minuter.
  • Koka ihop lite av marinaden under tiden och pensla spetten med den när de kommer ut ur ugnen.
  • Skär bladselleri och morot i stavar och strimla gurka och kinarädisa i en grönsaksstrimlare (alternativt kan du använda ett rivjärn). Lägg upp grönsakerna och strö sesamfrön över. Servera misodipp till.

Tips! Marinera gärna i god tid
Om det är möjligt så marinera gärna kycklingen 2–8 timmar innan du ska laga middag. Det ger extra smak och gör köttet mörare.

Näringsinnehåll per person (inkl 2 msk dipp):

Energi: 342 kcal
Protein: 35,6 g
Fett: 15 g
Kolhydrater: 20 g
Kostfibrer: 7,5 g

Middag på 30 minuter

1. Spenatpasta med räkor 2. Grillburgare med grönsaker 3. Grön sparrissoppa med räkor och dill 4. Spenatpaj med tomat 5. Salade Nicoise 6. Kycklingsallad 7. Ugnsbakad lax med pesto 8. Risotto med ärter, kyckling och ärtskott 9. Fiskrullader med morötter och kål 10. Rökt lax med stekt spetskål 11. Biff med lätt mosad potatis och sallad 12. Äggrullar med lax och spenat 13. Squashpasta med räkor och vita bönor 14. Fullkornspasta med fänkål och räkor 15. Kalvbiff med örtkryddat potatismos 16. Sallad med kyckling och äpplen 17. Pasta med tonfisk, kapris och oliver 18. Morotssoppa med röda linser 19. Färsbiff med stekta grönsaker 20. Fläskkotlett med quinoa och broccoli 21. Rödkålssallad med rödbetor och bönor 22. Kyckling och kål i curry 23. Bakad lax med grönkål 24. Kyckling med rotsaker och tomater 25. Rödspätta med päron och citron 26. Omelett med svamp och röd paprika 27. Chili con carne med kalvkött och majs 28. Lammfilé med potatis och palmkål 29. Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja 30. Kyckling med gremolata och palmkål 31. Rödspätta med broccoli och tomat 32. Tonfisk med bakad rödlök och quinoa 33. Kålhotdog med nyttig fyllning 34. Soppa med svartkål och bönor 35. Kycklingsallad med äpple och citrus 36. Pasta med grov valnötspesto 37. Rödbetsomelett med rökt lax 38. Kyckling på sötpotatismos 39. Lammfilé på fänkålspuré med sallad 40. Bakad lax med rödkålsråkost 41. Currysoppa med räkor och mango 42. Coq au vin med sötpotatismos 43. Bakad torsk med tre sorters ärter 44. Marinerade kycklingspett med grönsaker 45. Kycklingsallad med jordgubbar 46. Kall ärtsoppa med quinoa och skinkcrisp 47. Squashpasta med kryddig kyckling 48. Edamame med jordgubbar 49. Tonfiskburgare med syltlök och ingefära 50. Kalv med potatis, jordgubbar och broccoli 51. Quinoasallad med kyckling och tomat 52. Sparris med kycklinglår i lufttorkad skinka 53. Kikärtssallad med grön dipp 54. Bakad lax med spetskål och polkabetor 55. Paella på vita bönor med räkor 56. Bönsallad med kyckling och quinoa 57. Paprikasoppa med bönor och squash 58. Sunda fish'n'chips 59. Avokadoburgare med spicy färsbiff

Kanske är du intresserad av