Tallrik med kycklingsallad.
© wichmann+bendtsen

Kycklingsallad med quinoa, broccoli och grön pesto

En fräsch sallad som är perfekt både till lunch och middag.

24 mars 2017 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Kycklingsallad med quinoa, broccoli, ärter och grön pesto

2 personer

2 kycklingfiléer

1 dl quinoa

¼ broccoli, 100 g, i små buketter

½ avokado, i fina skivor

1 dl ärter

1 dl blåbär

1 dl rödkål, finskuren

1 näve färsk basilika

8 gröna oliver

Grön pesto:

40 g pinjekärnor

3 stora nävar färsk basilika

½ dl olivolja

Saft från ¼ citron

40 g parmesanost, finriven

½–2 vitlöksklyftor, anpassa mängden efter smak

1 tsk vetegräspulver alt spirulina eller matcha. Kan uteslutas

Havssalt

Svartpeppar

Så lagar du kycklingsallad med grön pesto

  • Stek kycklingfiléerna och koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
  • Gör peston under tiden. Lägg alla ingredienserna, förutom vitlöken, i en matberedare eller använd en stavmixer. 
  • Mixa tills du har en läcker och krämig pesto. 
  • Smaka av med pressad vitlök och eventuellt extra salt, peppar och örtkryddor.
  • Gör klart salladen genom att blanda alla ingredienser. 
  • Tillsätt 2 msk pesto och blanda allt väl. 
  • Servera salladen i två skålar med extra pesto vid sidan av.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 515 kcal
Protein: 38,9 g
Fett: 22,7 g
Kolhydrater: 43,9 g
Kostfibrer: 9,7 g

Kanske är du intresserad av