Grön sallad på tallrik.
© wichmann+bendtsen

Kycklingsallad med mangodressing

En god och fräsch sallad som är perfekt både till lunch och middag.

5 april 2017 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Kycklingsallad med mangodressing

2 personer

200 g kycklingfiléer

2 tsk extra jungfruolja

Havssalt

Svartpeppar

150 g blandade sallader

100 g mango


En näve vattenkrasse

En liten näve basilika

Mangodressing:

½ mango

¼ dl vitvinsvinäger

½ dl kallpressad rapsolja

½ msk akaciahonung

Havssalt

Svartpeppar

Tillbehör:

2 skivor fullkornsbröd, ca 60 g per styck.

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär kycklingfiléerna i tärningar, stek dem i olivolja och krydda med salt och peppar.
  • Skölj och slunga salladerna torra och skär 100 g mango i tärningar.
  • Gör dressingen genom att mixa fruktköttet från den halva mangon med övriga ingredienser.
  • Lägg upp salladsbladen, vattenkrasse och basilika med kyckling och mangotärningar på en tallrik. 
  • Droppa 1 msk dressing över varje portion. Servera bröd till.

Kyckling ligger högt på proteintopplistan. Se här vilken annan mat som också ligger bland topp 10.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 374 kcal
Protein: 24,6 g
Fett: 12,3 g
Kolhydrater: 44,4 g
Kostfibrer: 6,6 g

Kanske är du intresserad av