Kycklingbröst med grön risotto

Fettsnål rätt som mättar rejält och förser dig med muskeluppbyggande proteiner.

19 oktober 2010 av I FORM

1 person

100 g kycklingbröst i delar utan skinn
Salt
Peppar
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
5 g smör
50 g risottoris
½ dl vitt vin
4 dl buljong
2 tsk grön pesto
150 g grön zucchini
5 g riven parmesan


Tillagning

Salta och peppra kycklingen och stek den i 220 grader i 12-14 minuter. Hacka purjolök och vitlök och sautera det i en tjockbottnad gryta i smöret. Lägg i riset och när det har vänts i smöret i ca 1 minut häller du i vinet och låter det nästan koka in. Tillsätt sedan ca 1 dl buljong åt gången tills alltihop har absorberats av riset. Det ska vara mjukt med tuggmotstånd och en grötig konsistens. Du kan tillsätta mer eller mindre buljong efter behov. Stäng av värmen och blanda risotton med pesto. Skär zucchinin i stavar och ångkoka dem. Lägg upp risotto på en tallrik med riven parmesan och kyckling ovanpå med zucchini till.

  • Du tränar inte alls:

    Du kan spara in en del kalorier på ett enkelt sätt genom att hoppa över peston och i stället använda ett par matskedar hackad basilika.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Tränar du mycket behöver du lite fler kalorier. Det klarar du enkelt genom att äta en större portion av rätten som är perfekt sammansatt av det du behöver.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar