Tallrik med kyckling, sötpotatismos och broccoli.


© wichmann+bendtsen

Kyckling på sötpotatismos

Får du tillräckligt med proteiner? Prova annars den här läckra rätten – den är supersund och tar ingen tid alls att laga!

10 januari 2017 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kyckling på sötpotatismos

1 person

1 kycklingbröst*

150 g sötpotatis

citronsaft

1 msk rapsolja

timjan 

100 g sparrisbroccoli/broccoli

Grundrecept: tillagning av kycklingbröst*

  • Gnid 1 kycklingbröst med extra jungfruolja. 
  • Stek det och krydda därefter med salt och peppar.
  • Grilla: Grilla ute på grill i ca 10 minuter på varje sida.
  • Steka: Stek i panna i ca 10 minuter på varje sida, först 1–2 minuter på varje sida på hög värme, därefter steker du vidare på medelvärme.

Så lagar du kyckling med sötpotatismos

  • Grilla eller stek 1 kycklingbröst. 
  • Koka 150 g sötpotatis i tärningar mjuka i buljong. 
  • Mixa med citronsaft, 1 msk rapsolja och lite kokvatten. 
  • Lägg upp, toppa med timjan och servera 100 g ångkokt sparrisbroccoli/broccoli till.

Därför är det bra att äta ordentligt med proteiner.

Näringsinnehåll: 
Energi: 438 kcal
Protein: 33,1 g
Fett: 21,1 g
Kolhydrater: 33,4 g
Kostfiber: 7,7 g

Kanske är du intresserad av