Skål med kycklingsallad.

Kyckling med quinoa och gröna bönor

Hur enkelt som helst: En god och nyttig rätt till lunch eller middag. Smaklig måltid!

31 januari 2017

Kyckling med quinoa och gröna bönor

2 personer

120 g quinoa

2 kycklingfiléer

Extra jungfruolja

Havssalt


Svartpeppar

200 g frysta gröna bönor

100 g soltorkade tomater

40 g parmesanost

Så lagar du kycklingsallad

  • Koka quinoa efter paketets anvisningar.
  • Gnid in kycklingfiléerna med olja och krydda med salt och peppar. 
  • Stek dem i en grillpanna; först på hög värme på varje sida, minska sedan värmen och stek klart på medelvärme i ca 7 minuter på varje sida.
  • Ge bönorna ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten och häll av dem direkt. 
  • Servera med skivad kyckling, quinoa, soltorkade tomater och hyvlad parmesan.

Förutom att smaka gott är den här rätten även fylld med nyttiga proteiner. Här hittar du några av de råvaror som innehåller flest proteiner per 100 g.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 663 kcal
Protein: 51 g
Fett: 19,3 g
Kolhydrater: 77,8 g
Kostfibrer: 12,9 g

Kanske är du intresserad av