© wichmann+bendtsen

Krämig kornotto med ankbröst och skogssyra

Skulle du vilja skämma bort din partner eller en väninna med en god middag? Men du har inte tid att stå i köket i flera timmar? Då har vi lösningen här. Prova denna fantastiska kornotto med ankbröst och skogssyra.

17 oktober 2017 av Anne Larsen & Bo Frederiksen

Krämig kornotto med ankbröst och skogssyra 

2 personer

1 ankbröst, med skinn
Havssalt 

150 g matgryn, t ex korn el dinkel
½ liter hönsbuljong

1 dl lättmjölk

40 g riven parmesanost

Svartpeppar, färskmald

1 näve skogssyra, kan uteslutas 

Så gör du 

  • Skär snitt i skinnet på ankbröstet och gnid det med salt.
  • Lägg köttet med skinnsidan nedåt i en panna och sätt på medelvärme. Skinnsidan ska brynas långsamt så att det mesta av fettet steks bort, innan skinnet får en gyllene färg. Det tar ca 10 minuter.
  • Vänd ankbröstet och bryn köttsidan snabbt. Stek klart det i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.

  • Koka matgrynen utan lock i buljongen och rör hela tiden. Tillsätt mer vatten om det kokar torrt. Stäm av mängden vätska så att grynen blir mjuka utan att du behöver hälla av vätska, vilket tar ca 25 minuter.

  • Koka upp grynen med mjölken och stäng av värmen. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.

  • Skär köttet efter tycke och smak och servera med skogssyra. 

TIPS! Håll den krämig

Kornotton ska serveras så pass krämig att den inte behöver sås. Tillsätt därför lite vätska innan servering så att den är mjuk i konsistensen. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 615
Protein: 40,6 g
Fett: 27,2 g
Kolhydrater: 59,3 g
Kostfibrer: 13,4 g

Kanske är du intresserad av