Broccolisoppa
© wichmann+bendtsen

Krämig broccolisoppa med räkor

Här hittar du både recept och näringsinnehåll på broccolisoppa med räkor. Ett enkelt och snabbt sätt att få i sig fisk och en massa grönsaker – och dessutom smakar soppan helt fantastisk. Smaklig måltid!

15 februari 2018 av Signe Moesby Leth

Broccolisoppa med spenat, purjolök och räkor

4 portioner

1 broccoli inkl stjälken
2 purjolökar
1 vitlöksklyfta
2 msk parmesan, riven
75 g spenat
1 l grönsaksbuljong
1 msk extra jungfruolja
½–1 tsk havssalt
Svartpeppar, färskmald


Topping:

200 g räkor
1 tsk extra jungfruolja
¼ röd chili
2 skivor grovt rågbröd
4 msk grekisk yoghurt
1–2 salladslökar


  • Hacka broccoli, purjolök och vitlök. Lägg alla ingredienser i en gryta och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda i ca 20 min, tills broccolin är mjuk.
  • Stek räkorna i olivolja i en panna med finhackad chili, salt och peppar. Stek dem i ett par min, tills de är lätt gyllene.
  • Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar och ev extra vitlök.
  • Rosta rågbrödet och skär det i tärningar. Lägg upp soppan med yoghurt, räkor, rågbrödstärningar och finskuren salladslök.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 291 kcal
Protein: 25,3 g
Fett: 9,9 g
Kolhydrater: 29,1 g
Kostfibrer: 7,6 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar