Skål med soppa och tillbehör.
© wichmann+bendtsen

Krämig broccolisoppa med kyckling och parmesanost

Värm dig med en sund och krämig broccolisoppa med kyckling, parmesanost och vattenkrasse.

24 augusti 2017 av Anne Larsen

Broccolisoppa med kyckling och parmesan

2 personer

2 kycklingfiléer
Havssalt
600 g broccoli
4 tsk kallpressad rapsolja
1,2 l grönsaksbuljong 


6 msk parmesanost, finriven
½ gurka
Svartpeppar
1 stort knippe vattenkrasse


Tillbehör:

3 skivor rågbröd, rostat

Så gör du

  • Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Ta upp dem och låt dem svalna.
  • Skär broccolin grovt. Lägg den i en gryta med ½ tsk salt och 2 tsk rapsolja. Häll på kokande grönsaksbuljong och låt det sjuda i 10 minuter.
  • Lägg osten i två långa rader på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200 grader i ett par mi­nuter tills osten har smält och är lätt gyllene.
  • Gör skruvar av gurkskalet med en potatisskalare. Lägg dem åt sidan.
  • Mixa broccolin, buljongen och de sista 2 tsk olja till en soppa. Smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg upp soppan med kyckling, gurkskruvar, vattenkrasse och ost på toppen. Servera med rostat rågbröd.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 598 kcal
Protein: 61,4 g
Fett: 17,7 g
Kolhydrater: 56,7 g
Kostfibrer: 16,5 g

Kanske är du intresserad av