Kalvköttbullar med ingefära

Broccoli, spenat och två sorters bönor med ingefärsdressing till kalvköttbullar med ingefära.

5 mars 2013 av I FORM

2 personer

250 g kalvfärs, alternativt kalv- och fläskfärs med lågt fettinnehåll
1 schalottenlök
1 bit färsk ingefära, ca 20 g
1 ägg
2 msk fullkornsmjöl
2 msk minimjölk
Havssalt och färskmalen svartpeppar
1 tsk extra jungfruolivolja
100 g broccolibuketter
100 g gröna bönor
50 g edamamebönor*
50 g babyspenat
2 tsk kallpressad rapsolja

Dressing

1 msk jordnötssmör
1 msk limesaft
2 msk soja
1 tsk fi nriven ingefära
2 tsk agavesirap eller akaciahonung


  • Blanda köttet med finriven lök och ingefära, ägg, mjöl, mjölk samt lite salt och peppar. Arbeta samman, för att underlätta kan du arbeta köttet i en matberedare med krok.
  • Forma färsen till köttbullar och stek dem i en non-stick-panna insmord med lite olivolja.
  • Lägg broccoli, bönor och edamamebönor i en gryta.
  • Ringla över rapsolja och strö över lite salt.
  • Häll kokande vatten över. Låt koka upp och häll sedan av vattnet.
  • Vispa ihop dressingen och smaksätt med honung och lime, så att det söta och sura balanseras.
  • Servera köttbullarna med grönsaker och den färska babyspenaten.
  • Ringla dressingen över.


Kanske är du intresserad av