Hamburgare

Klassisk skräpmat i sund version med potatis- och sellerifrites.

1 juni 2016 av I FORM

Ingredienser till 1 person

125 g mager nötfärs
75 g potatis
75 g rotselleri
1 tsk olivolja
Salt
Peppar
2-3 kvistar rosmarin
75 g squash
50 g lök
1 msk balsamvinäger
70 g fullkornsdinkelbröd
2 salladsblad
100 g tomat
Ev citron


Tillagning

Forma en biff som passar till brödet. Tvätta potatis, skala sellerin och skär båda i klyftor eller stavar. Blanda sedan med 1 tsk olja, salt, peppar och rosmarin och sätt in dina pommes frites i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills de är bakade och spröda.

Skär squashen i skivor och löken i ringar. Häll lite olja i en grillpanna och stek först lökringarna, sedan squash i skivor och till sist biffen med ett par droppar balsamvinäger på.

Rosta brödet. Lägg ihop din burgare med salladsblad, biff, tomat i tärningar, squash och sist lök. Servera med lite citron.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av