Läs också

Ny viktplan

Grönsaksgratäng

Lättlagad familjefavorit.

4 februari 2009 av I FORM

Ingredienser til 1 person

200 g broccoli
100 g purjolök
150 g persiljerötter
2 dl lättmjölk
15 g vetemjöl
5 g olivolja
Salt
Peppar
Muskotnöt
1 äggula
2 äggvitor
10 g parmesanost
100 g tomat
Ev timjan
Ev senap


Tillagning:

Dela broccolin i buketter, skär purjolöken i ringar och persiljerötterna i tärningar och ånga sedan alla grönsaker i 1-2 minuter. Blanda ihop mjölk och mjöl kallt och få det sedan långsamt i kok under omrörning.

Tillsätt olja, salt, peppar och riven muskot under vispning. Koka i 3 minuter under omrörning. Stäng av värmen, låt svalna i några minuter och rör i äggulan.

Vispa vitorna styva och rör ner dem i äggmassan. Blanda med de avdroppade grönsakerna, lägg på ett fat försett med bakplåtspapper och strö över riven ost.

Grädda i 180 grader i 35-40 minuter. Servera rykande varm med skivade tomater blandade med timjan, lite senap, salt och peppar.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar