Läs också

Squash-bolognese

Grön bolognese
© wichmann+bendtsen

Grön bolognese med spenat, broccoli och ärter

Älskar du spaghetti med köttfärssås? Men vill samtidigt äta sunt? Då kanske det här receptet är lösningen.

5 oktober 2017 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Grön bolognese  

2 personer

1 lök
2 morötter
2 stjälkar bladselleri
2 tsk extra jungfruolja
250 g kalvfärs
Havssalt
Svartpeppar
1 burk krossade tomater
2 dl rödvin eller grönsaksbuljong

200 g broccoli
Kallpressad rapsolja
150 g ärter, frysta
50 g spenat
2 msk parmesanost
2 persiljekvistar

Så gör du 

  • Skär lök, morötter och bladselleri fint och stek mjuka och blanka i olivolja i en gryta.
  • Lägg ner kalvfärsen och låt den steka med. Tillsätt salt, peppar, tomater och vin. Låt allt sjuda i tio minuter och smaka av.
  • Lägg broccoli i en gryta, salta lätt och droppa rapsolja över, häll på kokande vatten och låt koka i max två minuter. Lägg i ärterna under den sista minuten.
  • Skölj spenatbladen och servera dem med broccoli och ärter på två tallrikar vid sidan av köttfärssåsen. Strö riven parmesanost och grovhackad persilja över. 

Är det stressigt?

Så köp rivna morötter i affären. Rivna morötter ger lite mindre tuggmotstånd men passar utmärkt i köttfärssås. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 543 kcal
Protein: 47,6 g
Fett: 20,6 g
Kolhydrater: 41,2 g
Kostfibrer: 14,3 g

Kanske är du intresserad av