Tallrik med grillad svärdfisk, avokado, lime och paprikarelish
© wichmann+bendtsen

Grillad svärdfisk med sötsur paprikarelish

Ät grillad svärdfisk med sötsur paprikarelish till middag. Det är lätt och läckert och tar bara 25 minuter att göra.

19 april 2018 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Grillad svärdfisk med sötsur paprikarelish

2 personer

  • 1 stor rödlök 
  • 1 gul paprika 
  • 1 röd paprika 
  • 2 msk extra jungfruolja 
  • Havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 
  • 2 msk vitvinsvinäger 
  • 2 msk akaciahonung 
  • Tabasco eller annan stark chilisås 
  • 1 avokado 
  • 1 lime, saften 
  • 2 skivor svärdfisk eller tonfisk, à 125 g 
  • 2 kvistar bredbladig persilja

Så lagar du grillad svärdfisk med paprikarelish

  • Skär löken i fina ringar och paprikorna i strimlor. Stek dem mjuka och blanka i olja. Krydda med salt och peppar. Häll i vinäger och honung och låt koka upp. Smaka av med Tabasco. Relishen ska ha en sötsur-stark balans. 
  • Skär avokadon i klyftor, ta bort skalet och pressa lite lime över så de inte blir bruna. 
  • Badda fisken torr med lite hushållspapper och stek eller grilla den. Salta skivorna lätt och pressa lime över vid servering. Toppa både fisk och relish med finhackad persilja.

TIPS! Laga en stor portion relish och spara resten i kylen. Den är supergod till ägg, t ex till en frukostomelett på helgen.

Näringsinnehåll per person:
Energi: 481 kcal
Protein: 38 g
Fett: 23,2 g
Kolhydrater: 32,2 g
Kostfibrer: 6,5 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar