Läs också

NY viktplan

Fish and chips

Nu kan du äntligen njuta fish and chips med gott samvete - I FORMs fish and ships innehåller bara hälften av kalorierna som det klassiska receptet.

3 februari 2009 av I FORM

Ingredienser til 2 personer

150 g potatis
150 g rotselleri
150 g morot
1 tsk olivolja
Salt och peppar
½ dl persilja
250 g fiskfiléer (4 st)
2 msk grovt rågmöl
2 tsk sesamfrön
10 g smör
1½ msk pickels
1 tsk majonnäs
1 msk tjock yoghurt
5 kapris
½ citron
300 g broccoli


Tillagning:

Skär potatis, selleri och morötter i grova stänger, vänd dem i olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Vänd dem sedan i grovhackad persilja. Doppa fiskfiléerna i en blandning av rågmjöl och sesamfrön och stek dem sedan gyllenbruna i smör i en stekpanna. Blanda pickels, majonnäs och yoghurt och smaka av med hackad kapris. Servera rätten med citronklyftor och ångade broccolibuketter.

Kanske är du intresserad av