Fiberrik chili con carne

Kalorisnål version som gör gott för magen.

9 maj 2012 av I FORM

1 person

50 g kycklingfärs
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk olivolja
1/2 burk krossade tomater
1/2 chili, hackad
50 g bruna eller svarta bönor, som legat i vatten över natten och kokats i 45 minuter
1 hackad morot
1 hackad persiljerot
100 g hackad grönkål eller savojkål
1 dl buljong
Salt och peppar


Tillagning

Bryn köttet med lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomater, chili och bönor och låt det småkoka i 10 minuter.

Tillsätt morötter och persiljerötter och koka i 5 minuter. Tillsätt hackad grönkål eller savojkål och tillsätt buljong.

Låt det koka i 4–5 minuter och smaka av med salt och peppar.

Kanske är du intresserad av