Tallrik med små omeletter och tillbehör.


© wichmann+bendtsen

Dekorativa miniomeletter med lax och broccoli

Piffa upp middagen med små, dekorativa omeletter med lax och broccoli. De tar bara 15 minuter att göra. Smaklig måltid!

1 juli 2017 av Anne Larsen

Miniomeletter med lax

2 personer

200 g broccoli i buketter
Havssalt
Kallpressad rapsolja
2 tsk extra jungfruolja
6 äggvitor

100 g rökt lax

1 knippe dill
Svartpeppar


Tillbehör:

3 skivor rågbröd, rostat

Så gör du

  • Lägg broccolibuketterna i en gryta. Salta lätt, droppa lite rapsolja över och häll på kokande vatten. Koka buketterna och häll sedan av vattnet.
  • Pensla en blinipanna med olivolja. Häll äggvitorna i fördjupningarna i pannan och stek dem på båda sidorna tills de är klara.
  • Lägg upp omeletterna med broccoli, rökt lax, dill och svartpeppar. Servera med rostat rågbröd.

Tips! En blinipanna gör det enklare

Du kan steka de små omeletterna i en vanlig panna, men det blir lättare om du gör det i en blinipanna. Då blir formen på dem också mycket finare.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 385 kcal
Protein: 29,2 g
Fett: 12,8 g
Kolhydrater: 43,1 g
Kostfibrer: 9,5 g

Kanske är du intresserad av