Currysoppa i skål.


© wichmann+bendtsen

Currysoppa med räkor och mango

Enkel och näringsrik kvällsmat på bara 15 minuter!

5 april 2017 av Anne Larsen & Helle Brønnum Carlsen

Currysoppa med räkor och mango

2 personer

2 små schalottenlökar

2 purjolökar

2 tsk extra jungfruolja

4 tsk curry

6 dl grönsaksbuljong


3 dl kokosmjölk med låg fetthalt


Havssalt

Svartpeppar

200 g frysta räkor med stjärten kvar 


100 g mango

En liten näve färska

korianderblad 


Tillbehör:

60 g quinoa, rå vikt

Så lagar du currysoppa

  • Skär lök och det vita och ljusgröna på purjolöken i ringar och stek dem mjuka och glansiga i olja. 
  • Krydda med curry och blanda.
  • Späd med buljong och låt soppan sjuda i 5 minuter. 
  •  Mixa soppan med kokosmjölk, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Låt de tinade räkorna rinna av väl och torka i hushållspapper. 
  • Lägg dem i soppan ihop med mangotärningar. 
  • Värm igenom soppan väl.
  • Servera soppan med koriander och kokt quinoa till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 569 kcal
Protein: 29,5 g
Fett: 24,7 g
Kolhydrater: 63 g
Kostfibrer: 10,7 g

Kanske är du intresserad av