Tallrik med potatismos, kött och grönsaker.

Coq au vin med sötpotatismos

Kan vi fresta med en sund och läcker rätt till middag, som du kan laga på bara 30 minuter?

21 februari 2017

Coq au vin med sötpotatismos

2 personer

50 g bacon

½ gul lök 


2 små morötter


150 g champinjoner 


2 msk jungfruolja 


2 kycklingfiléer, 300 g 


2 dl grönsaksbuljong 


4 dl rödvin 

Havssalt

Svartpeppar 


1 knippe timjan

1 dl pärllök

Potatismos:

2 sötpotatisar 


2 tsk jungfruolja

Så lagar du sötpotatismos med tillbehör

  • Skär bacon i tärningar och stek dem gyllene.
  • Tärna lök och morötter och skär champinjonerna i fjärdedelar. 
  • Värm upp oljan och stek löken mjuk – lägg sedan till morötterna. 

  • Skär kycklingen i lagom munsbitar och lägg i en gryta. 
  • Häll i buljong, rödvin, bacon och lite salt och peppar ihop med timjan. 
  • Låt sjuda i 15 minuter.
  • Lägg i champinjonerna och låt sjuda i 10 minuter till. 
  • Lägg i pärllöken 5 minuter innan rätten är klar. 
  • Ta ev upp timjanen innan servering.
  • Skala sötpotatisen medan rätten sjuder. 
  • Skär dem sedan i tärningar, koka och mosa dem med salt, peppar och olja.
  • Servera moset till kycklingen. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 600 kcal
Protein: 35,8 g
Fett: 26,7 g
Kolhydrater: 42,1 g
Kostfibrer: 7,8 g

Kanske är du intresserad av