Läs också

Broccoli

Tallrik med sallad på broccoli och bacon.
© wichmann+bendtsen

Broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost

Innehållet av C-vitamin är skyhögt i broccoli och det behövs inte mer än 50 gram broccoli för att fylla det rekommenderade dagsbehovet. Saknar du C-vitamin och inspiration till enkel och sund middagsmat så kan vi varmt rekommendera denna läckra broccolisallad som kan lagas på bara 20 minuter.

24 augusti 2017 av Anne Larsen

Broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost

2 personer

500 g broccoli i buketter
Havssalt
Kallpressad rapsolja
100 g magert bacon i fina tärningar
2 dl extra jungfruolja eller kallpressad rapsolja
¼ dl vitvinsvinäger eller pressad citron
Svartpeppar
1 stor rödlök, finhackad
4 msk russin
50 g fetaost


Tillbehör:

1 skiva rågbröd, rostat

Så gör du

  • Lägg broccolin i en gryta med 1 tsk salt och 2 tsk rapsolja. Häll på vatten och koka i 5 minuter med locket på.
  • Häll av vattnet och låt buketterna svalna på en kökshandduk.
  • Rosta bacontärningarna gyllene och lägg dem på hushållspapper.
  • Vispa ihop en dressing av olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
  • Lägg upp broccolin med bacon, lök, russin och tunna skivor fetaost. Ringla över 2 msk
av dressingen och servera med rostat rågbröd.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 615 kcal
Protein: 52,6 g
Fett: 23 g
Kolhydrater: 55,4 g
Kostfibrer: 11,7 g

Kanske är du intresserad av