Bovetewrap på tallriken med tonfisksallad, syltad rödlök och sallad


© wichmann + bendtsen

Bovetewrap med tonfisksallad och syltad rödlök

Dessa läckra bovetewraps med kryddig tonfisksallad gör middagen värd att vänta på. Få receptet här.

12 april 2018 av Signe Moesby Leth

Bovetewrap med tonfisksallad och syltad rödlök

4 st 

  • 2½ dl bovetemjöl 
  • 3½ dl vatten 
  • 1 ägg 
  • 1 tsk havssalt 
Tonfisksallad: 
  • 2 burkar tonfisk i vatten 
  • 4 msk kvarg 
  • 4 salladslökar 
  • 1 röd chili 
  • Havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 

Fyllning: 

  • 1 paprika 
  • ½ gurka 
  • 100 g spenat 
  • En näve koriander 
  • Syltad rödlök eller vanlig rödlök 
  • Ev 25 g lökgroddar 
  • Ev 1 lime, saften

Så lagar du bovetewrap med kryddig tonfisksallad

  • Vispa ihop ingredienserna till smeten. Häll smet i en varm panna och stek tills wrappen är fast på undersidan. Vänd och stek vidare. Gör fyra stycken. 
  • Blanda tonfisken med kvarg, finhackad gräslök och chili samt salt och peppar. Låt vila svalt, gärna i 15–20 minuter. 
  • Strimla paprika och gurka och fördela dem i wrapsen med spenat, koriander, tonfisksallad, syltad rödlök och lökgroddar. Pressa ev lime över.

Näringsinnehåll per wrap: 

Energi: 378 kcal
Protein: 35 g
Fett: 4,3 g
Kolhydrater: 51 g
Kostfibrer: 3,6 g


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar