Soppa med blomkål.

Blomkålssoppa med örtkryddor

På mindre än 30 minuter kan du servera denna krämiga blomkålssoppa. Smaklig måltid!

7 september 2017 av Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Blomkålssoppa 

2 personer

1/2 blomkål, ca 400–450 g
4 tsk kallpressad rapsolja
Havssalt
2 dl minimjölk
Svartpeppar
1 knippe basilika
1 knippe gräslök
1 knippe kruspersilja
6 msk parmesanost, riven
2 skivor grovt bröd, 100 g 

Så gör du

  • Skär blomkålen fint och lägg i en gryta med
2 tsk rapsolja och lite salt. Häll kokande vatten över så att blomkålen täcks. Låt det koka i
10 minuter. Häll av vattnet men spara det.
  • Mixa blomkålen med varm mjölk, 2 tsk rapsolja
och kokvatten tills du får en bra konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  • Hacka alla örtkryddor, förutom en liten bukett.
  • Lägg osten i två rader på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader
i ca 5 minuter, tills osten är gyllene. Låt svalna.
  • Servera soppan med örter och oststänger. Servera bröd till. 

Tips! Gör det enkelt med ett bra rivjärn

Färskriven parmesan smakar helt enkelt bättre. Köper du ett rivjärn av god kvalitet kan du riva osten snabbt och smidigt. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 508 kcal
Protein:
32,3 g
Fett: 24,1 g
Kolhydrater: 45,5 g
Kostfibrer: 9,1 g

Kanske är du intresserad av