Genom att byta ut den supersyndiga degen mot blomkål kan du njuta av pizza med gott samvete.

Blomkålspizza med parmaskinka

Tomatsåsen är oftast det enda man kan kalla sunt på en pizza. Men genom att göra en botten på blomkål kan förbättra sundhetsfaktorn avsevärt.

27 juni 2016 av I FORM

4 personer

250 g blomkål
1¼ dl ljummet vatten
½ paket jäst
2/3 tsk salt
3 små ägg/2 stora
2—3 dl fullkornsvetemjöl
Tomatpuré
Vitlök
Färsk oregano för garnering
Parmaskinka utan fettkant
Kronärtskockshjärtan
Lite riven ost
Ev färsk ananas


Gör så här

  • Kör blomkålen jämnt finfördelad i din hushållsassistent.
  • Rör ut jästen i vattnet, knäck sedan i äggen och vispa samman lätt. Rör ner blomkål och salt i blandningen och tillsätt sedan mjölet
  • Degen ska gå att breda ut på en bakplåt (enklast på bakplåtspapper), så den får inte vara för tjock.
  • Grädda bottnen i 15 minuter.
  • Bred på tomatpuré, blandad med vitlök och oregano.
  • Lägg därefter på parmaskinka, kronärtskockshjärtan och färsk ananas och strö över lite ost.
  • Grädda pizzan i 10 minuter i 200 graders värme. Garnera med lite färska oreganokvistar innan servering.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar