Grön badnymf-burgare

Grön och supergod burgare som ger en verklig smak av svensk sommar.

24 maj 2012 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

1 st

1 hamburgerbröd RECEPT hittar du här

100 g finstrimlad spetskål
1 msk grovt salt (sköljs av igen)
1 msk basilikapesto
150 g grillat kycklingbröst
Havssalt och nymalen peppar
½ grönt äpple i ringar utan kärnor
½ dl vattenkrasse


  • Öppna brödet och bred på pesto.
  • Krama den finstrimlade kålen med grovt salt och ställ den att droppa av i ett durkslag, medan du steker kycklingen i en grillpanna (cirka 7 minuter på varje sida).
  • Skär köttet i skivor på snedden.
  • Skölj av saltet från spetskålen och badda den torr.
  • Lägg kålen som botten. Lägg på kycklingbitarna, sedan äppelringarna och sist vattenkrasse. Lägg igen burgaren med överdelen av brödet.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar