Biff Stroganoff

Här får du ett recept på den ryska klassikern tillagad på magert kött och minimala mängder olja.

4 oktober 2010 av I FORM

1 person

150 g strimlor av putsad oxfilé
1 stor lök
150 g palsternacka
100 g persilja
100 g morot
Salt och peppar
1 tsk olja
1 dl buljong
1 tsk majsstärkelse
½ dl Cultura yoghurt
1–1 ½ tsk stark senap
Hackad persilja


Tillagning:

Bryn löken och köttet i olja. Salta och peppra. Ta upp ur stekpannan. Rengör rötterna och skär dem i skivor. Bryn dem i samma fett som köttet. Ta upp köttet.

Rör ihop buljong, majsstärkelse och yoghurt och häll allt i en kastrull tillsammans med kött och grönsaker. Låt det koka i 1 minut och smaka sedan av med senap och hackad persilja.

Servera med en rå rödbetssallad vänd i syrlig dressing och strö över pumpakärnor.

Kanske är du intresserad av