Tallrik med biff och grönsaker.
© wichmann+bendtsen

Barbequekotlett med glaserade morötter

Vem säger att man inte hinner laga något läckert till kvällsmat? Barbequekotlett med glaserade morötter kan du laga på bara 20 minuter. Smaklig måltid!

22 augusti 2017 av Anne Larsen & Michelle Kristensen

Barbequekotlett med glaserade morötter

400 g morötter, gärna i olika färger
2 tsk kallpressad rapsolja
Havssalt
2 fläskkotletter à ca 150 g
Barbequesås, se recept på föregående sida eller köp färdig
2 tsk extra jungfruolja
4 msk agavesirap, alternativt akaciahonung
Lite körvel


Tillbehör:

2 skivor grovt bröd

Så gör du

  • Skrubba morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem i en gryta med rapsolja och salta lätt. Häll på vatten och låt det koka upp, häll sedan av. Låt morötterna rinna av i en sil.
  • Pensla fläskkotletterna med barbequesås och grilla dem.
  • Rosta morötterna i en panna med olivolja. När de börjar få lite färg kan du hälla i agavesirapen. Håll hela tiden ett öga på dem tills de är glaserade, de bränns lätt.
  • Lägg upp kotletterna och morötterna med körvel. Servera tillsammans med en skiva grovt bröd.

Gör det lätt för dig med en grillpanna

Om du inte kan grilla utomhus kan du skaffa en grillpanna. Den tål höga temperaturer och ger fin textur på ditt kött.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 582 kcal
Protein: 34,6 g
Fett: 22,7 g
Kolhydrater: 63,7 g
Kostfibrer: 7,4 g

Kanske är du intresserad av