Tallrik med avokadoburgare.
© wichmann+bendtsen

Avokadoburgare med rökt lax

Vem säger att en burgare måste vara fet och onyttig för att vara god? Denna sunda miniburgare med avokado och rökt lax är rena njutningen för hela familjen.

4 maj 2017 av Augusta Sørensen

Rökt lax med spenat, rödkål och kaprissalsa i avokado

4 st

4 avokadoer

Salsa:

1 msk färsk dill

1 msk gräslök

3 msk kapris

Havssalt

Svartpeppar

Dressing:

2 msk mayo, se recept

2 msk kvarg

½ citron, saft och skal

Fyllning:

4 skivor rökt lax

100 g rödkål, ultratunt skuren

1 näve färsk babyspenat

Topping:

1 tsk chiafrön

Så lagar du avokadoburgare med rökt lax

  • Skala avokadoerna och dela på tvären - inte på längden. 
  • Ta bort kärnan i underdelen.
  • Hacka dill, gräslök och kapris till en salsa. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ihop mayo, kvarg samt citronsaft och rivet citronskal.
  • Bred dressing på avokado- halvorna och bygg en burgare med salsa, lax, rödkål och babyspenat. 
  • Strö chiafrön över.

Gillar du het mat? Prova då denna miniburgare med kryddig nötfärs.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 319 kcal
Protein: 10,1 g
Fett: 25,1 g
Kolhydrater: 18,3 g
Kostfibrer: 8 g

Avokadoburgare från sidan
© wichmann+bendtsen

Kanske är du intresserad av