Kvinnohand håller äggvitewrap med kyckling, spetskål, pesto och nötter
© wichmann + bendtsen

Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto

Älskar du också klassiska wraps, men inte alla kalorierna? Prova då denna läckra äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto.

12 april 2018 av Signe Moesby Leth

Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto

4 st

  • 12 äggvitor 
  • 1 msk mjölk 
  • Havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 
  • 1 tsk olivolja till stekning 

Salta mandlar: 

  • 50 g mandlar 
  • ¼ dl vatten 
  • ²⁄³ tsk havssalt 

Pesto:

  • 40 g pinjekärnor 
  • 3 nävar basilika 
  • ½ dl olivolja 
  • ¼ citron, saften 
  • 40–50 g parmesanost, finriven 
  • 1–2 vitlöksklyftor 

Fyllning:  
  • 2 kycklingfiléer 
  • ¼ spetskål, finskuren 
  • En näve basilika

Så lagar du äggvitewrap med kyckling och pesto

  • Vispa ihop ingredienserna till smeten tills det börjar skumma. Häll olivolja i en mellanvarm panna och häll i äggmassan. Stek (gärna under lock) tills den är fast. Vänd och stek på andra sidan. Gör fyra stycken. 
  • Lägg i mandlar, vatten och salt i en panna. Rör runt och koka tills vattnet är borta och mandlarna har fått en vit hinna. Låt svalna. 
  • Mixa ingredienserna till peston och smaksätt med salt och peppar. 
  • Stek kycklingfiléerna och skär dem i strimlor. Strimla spetskålen. 5. Fyll de fyra wrapsen med kyckling, spetskål, basili ka, salta mandlar och 1 msk pesto i varje.

Näringsinnehåll per wrap:  
Energi: 317 kcal
Protein: 29,2 g
Fett: 18,4 g
Kolhydrater: 10,6 g
Kostfibrer: 2,9 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar