Och njut med rent samvete.

7 alternativ för nyttigare grillat

Det är inte precis mager mat vi lägger på grillgallret. Men så behöver det inte vara. Genom bara små förändringar kan du få varierad och mindre fet grillad mat.

13 juli 2016 av I FORM

Vill du laga nyttigare grillad mat handlar det om att våga experimentera mer. Fisk- och grönsaksspett smakar till exempel perfekt, precis som många olika grönsaker som kan grillas utan att ha badat i oljemarinad.

Marinera utan olja

Välj marinader utan olja så att fettet inte gör att det ryker från grillen. Byt ut det feta köttet mot magert. Förpacka grönsakerna så att inte alla vitaminer går till spillo vid hög värme.

Det finns stora hälsomässiga vinster att göra om man grillar rätt. Det krävs några få förändringar om man vill skapa en nyttig grillad meny. Här får du sju förslag på små förändringar som gör att du kan njuta av grillat med gott samvete.

Kanske är du intresserad av