Squash-bolognese

I FORMs squash-pasta med bolognese har redan blivit en klassiker. Nu har vi anpassat den ytterligare så att du kan äta den när du följer I FORM-kuren.

21 augusti 2014 av I FORM

1 person

1 tsk extra jungfruolja
1 liten gul lök, 50 g
1 liten morot, 50 g
1 stjälk selleri
50 g nötfärs, 5 % fett
1,5 dl krossade tomater
½ dl vatten
1 kvist färsk oregano/½ tsk torkad
Havssalt och nymalen svartpeppar
½ squash, 150 g (eller spetskål)
En liten näve färsk basilika
5 g färskriven parmesan


Gör så här

  • Skär lök, morot och selleri i små tärningar.
  • Stek dem i olja och späd eventuellt med en skvätt vatten. Tillsätt köttet och rör om väl.
  • Lägg i de krossade tomaterna, vatten och en kvist oregano (spara några blad till garnering.) Låt såsen sjuda i 15 minuter och krydda med salt och peppar. Ta upp oreganokvisten.
  • Kör squashen genom en spirali (en ”grönsaksspaghettimaskin”).
  • Har du inte en sådan kan du riva squashen på ett rivjärn eller snitta spetskålen fint, häll över kokande vatten och häll bort det direkt igen.
  • Servera squashen med basilika, köttsås och oreganoblad och riv över parmesan.


Tips

Bolognesesåsen fungerar bra att frysa in, så gör gärna en stor portion.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar