En låda med wraps och en med frukt
© Wichmann+Bendtsen

Spenatwraps med lax och frukt

De här läckra och snabba spenatwrapsen ihop med frukt gör matlådan värd att vänta på. Få receptet här!

28 april 2016 av Anne Larsen

Spenatwraps med lax och frukt

1 person

100 g babyspenat
2 små ägg
Extra jungfruolja
Havssalt och svartpeppar
75 g tunt skuren lax
1 äpple
Citron
1 morot
En näve blåbär
En stjälk mynta
4 halva valnötskärnor

Så lagar du spenatwraps med lax och frukt

  • Skölj spenaten och slunga den torr.
  • Blanda äggen med hälften av spenaten.
  • Spraya eller pensla en nonstickpanna med olja.
  • Häll i äggvispet och stek wrappen stabil på den ena sidan.
  • Låt den glida över på ett grytlock och vänd den.
  • Stek den på andra sidan.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Låt den svalna.
  • Under tiden gör du klart fruktlådan.
  • Skär äpple och morot och lägg ihop med blåbär, mynta och valnötter.
  • Rulla wrappen med lax och spenat och skär den sedan på snedden.

Näringsinnehåll i spenatwraps med lax och frukt per person
Energi: 489 kcal
Protein: 32,9 g
Fett: 28 g
Kolhydrater: 31 g
Kostfiber: 7,7 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av