Spegelägg, paprika och sötpotatis på marmorbord
© wichmann+bendtsen

Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

Ägg är gott till lunch. Prova det här läckra receptet med bakade spegelägg, rödlök och röd paprika.

5 mars 2018 av Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika     

4 personer

1 stor sötpotatis

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor

Extra jungfruolja

En näve salviablad

Lite muskot

Havssalt

Svartpeppar

1 röd paprika

4 ägg 

Så lagar du sötpotatis med bakade spegelägg

  • Skala potatisen och riv den. Skär den ena rödlöken i tärningar och den andra i fina klyftor. Riv eller pressa vitlöken.
  • Stek rödlökstärningarna mjuka och glansiga i 2 msk olja, lägg i potatis och vitlök och stek vidare. Vänd runt under stekningen. Hacka 4 salviablad, lägg i pannan och stek vidare. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  • Skär paprika. Lägg upp den rivna potatisen på bakplåtspapper på en bakplåt, gör 4 håligheter och knäck ner 4 ägg i hålen.
  • Toppa med rödlöksklyftor, paprika och salviablad, som är penslade med olivolja. Baka i ugnen i 10–15 minuter i 190 grader, tills äggen är färdiga. När man bakar ägg på det här viset får gulan en vitaktig “slöja”, vilket är helt normalt.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 231 kcal
Protein: 8,3 g
Fett: 16,5 g
Kolhydrater: 14,3 g
Kostfibrer: 2,6 g 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar