Skinkpaket med fikon och getost

Små men mättande som lockar smaklökarna.

14 juli 2015 av I FORM

1 person

100 g plommontomater
Salt
Peppar
Olivolja
2 färska fikon
20 g mjuk getost
2 msk gräslök
4 skivor lufttorkad skinka
1 tsk flytande honung
40 g rostat rågbröd


Tillagning

Skär tomaterna på längden och droppa över olja, salt och peppar. Ställ in dem i ugnen i 125 grader i 1 timme. Skär sedan fikonen i halvor och rör ihop osten med hackad gräslök. Lägg en tesked ostblandning på varje fikonhalva. Lägg ut skinkan och lägg en fikonhalva på varje skiva. Lägg sedan en tomat överst och rulla ihop skinkan. Droppa över honung och olja och servera med nyrostat bröd.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du kontrollera ditt kaloriintag så att det passar ditt egentliga behov kan du välja att hoppa över brödet och eventuellt också skära ner på getosten.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Planerar du att träna mycket under dagen är det en god idé att tanka med lite extra kolhydrater. Det gör du lätt genom att fördubbla brödmängden.

Kanske är du intresserad av