Pocherat ägg, sallad och rågbrödschips på marmorbricka
© wichmann+bendtsen

Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips

Saknar du idéer till lunch? Prova den här läckra salladen med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips.

5 mars 2018 av Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Sallad med pocherat ägg, bacon och rågbrödschips

4 personer

200 g sallad, t ex frisé, hjärtsallad eller romansallad

200 g spetskål

4 skivor bacon

Ljus vinäger

4 ägg 


Dressing:

1 msk dijonsenap

½ dl äppelcidervinäger

2 dl extra jungfruolja

Havssalt

Svartpeppar 


Topping:

8 små rågbrödschips


Så lagar du sallad med pocherat ägg

  • Skölj sallad och kål. Dela salladen och skär kålen fint.
  • Skär bacon i tärningar och stek tills de är gyllene och fettet har smält. Lägg dem i en sil eller på hushållspapper.
  • Koka upp en gryta med vatten och 1 tsk ljus vinäger och pochera ett ägg i taget. Minska värmen när vattnet kokar och gör en virvel med en ballongvisp. Knäck i ägget när virveln avtar och “lägg” ner det mitt i virveln. Låt ägget samla ihop sig och låt stå i 3 minuter på värmen, där vattnet är precis under kokpunkten. Upprepa med resten av äggen.
  • Vispa ihop dressingen och smaka av. Lägg upp sallad och kål på 4 tallrikar och droppa 1 msk dressing över varje. Servera med bacon, ägg och rågbrödschips. 
  • Köp rågbrödschipsen färdiga, eller skär extra fina skivor av rågbröd, pensla med rapsolja och baka dem i 180 grader tills de är spröda – ca 7 minuter. Lägg upp och låt svalna på galler.

Prova även det här läckra receptet på rågbrödschips.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 242 kcal

Protein: 10,7 g

Fett: 16,6 g

Kolhydrater: 14,7 g

Kostfibrer: 3,3 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar