Läs också

4 supersallader

Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

Den här härliga salladen med kikärter, granatäpple och krämig avokadodip håller dig mätt riktigt länge.

7 maj 2013 av I FORM

Ingredienser

100 g kokta kikärtor
2/3 tsk rapsolja (till stekning)
Lite havssalt
25 g finskuren spetskål
40 g körsbärstomater
¼ tunt skivad polkagrisrödbeta
¼ granatäpple (kärnorna)
¼ rödlök


Avokadodip

½ liten avokado
1 msk basilika
⅛ liten rödlök
½ kvisttomat
¼ klyfta vitlök
1 knivsudd cayennepeppar
½ dadel
1 msk citronsaft + skal
1 nypa havssalt


Så gör du

  • Stek kikärtorna i en panna, tills de är gyllene och strö lite havssalt över.
  • Lägg därefter alla ingredienserna till dippen i en matberedare, och blanda dem.
  • Rengör grönsakerna, och skär dem i mindre bitar. Kärna ur dadeln.
  • Lägg till sist avokadodippen i botten av glaset, och lägg därefter de övriga ingredienserna i lager på lager ovanpå.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar