Tallrik med smörgås.

Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm

Rågbrödsmörgåsar behöver inte vara ett tråkigt alternativ till kvällsmat. Se här hur du piffar upp dina mackor.

8 juni 2017 av Anne Larsen & Michelle Kristensen

Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm

2 personer


4 skivor rågbröd à 50 g
1 hjärtsallad
200 g rökt lax
2 dl kvarg
2 tsk pepparrot, finriven
Lite pressad citron
Vitlök, finriven/pressad
1 syrligt äpple
Havssalt
Svartpeppar
2 stjälkar persilja, bredbladig

Så gör du goda rågbrödsmörgåsar

  • Servera rågbrödskivorna med sallad och lax på två tallrikar.
  • Rör ihop kvarg med pepparrot, lite citronsaft och vitlök.
  • Skär äpplet i mycket fina tärningar och blanda ner i krämen. 
  • Smaka av med salt, peppar, vitlök och citronsaft.
  • Hacka persiljan grovt och vänd ner i krämen som serveras på laxen.

Rågbröd som går snabbt!

Gör det enkelt för dig själv på stressiga dagar och servera rågbrödmackor. Gärna med ett gott fiskpålägg.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 492 kcal
Protein: 40,4 g
Fett: 10,6 g
Kolhydrater: 64,2 g
Kostfibrer: 11,2 g

Kanske är du intresserad av