Våfflor med spenat, räkor och avokado
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-våfflor med avokado och räkor

Laga nyttiga våfflor som både är smakfulla och förebygger cancer – och toppa dem med spenat, avokado och räkor.

28 april 2016 av Signe Leth

Matcha-våfflor med avokado och räkor

6 personer

Våfflor
4 ägg
4 msk skyr
100 g bovetemjöl
1–2 tsk matcha
3 nävar spenat
1 msk kokosolja
1/3 tsk bakpulver
En näve örtkryddor
Havssalt och nymalen peppar

Topping
En stor näve spenatblad
600 g räkor
3 avokadoer

Så lagar du matcha-våfflor med topping

  • Sätt på våffeljärnet och blanda noga ihop alla ingredienserna till våffelsmeten.
  • När våffeljärnet är varmt, häller du i lite av smeten och låter våfflorna gräddas tills de är lätt gyllene.
  • Se upp så att de inte gräddas för mycket så de mister sin fina gröna färg.
  • Satsen räcker till 6 våfflor.
  • Låt gärna våfflorna vila lite på ett galler innan servering, så de kan få bli lite fastare.
  • Servera våfflorna ljumma med spenatblad, räkor, avokado och nymalen peppar på.

Näringsinnehåll i matcha-våfflor med topping per person
Energi: 328 kcal
Protein: 26 g
Fett: 16 g
Kolhydrater: 21,9 g
Kostfiber: 4,9 g

Kanske är du intresserad av