Majspannkakor passar perfekt till picknicken.

Majspannkakor med tomatsalsa

Ger behaglig mättnad.

24 mars 2011 av I FORM

1 person

30 g mjöl
¼ tsk bakpulver
½ dl lättmjölk
100 g fryst majs
½ ägg
½ dl persilja
Lite olja


Salsa:

¼ avokado
1 salladslök
2 tomater
Lite citronsaft
Salt
Peppar
Röd chili


Tillagning

Blanda mjöl och bakpulver och häll i mjölken medan du vispar. När det är ordentligt blandat rör du ner majs, vispat ägg och hackad persilja, och steker pannkakorna i en teflonpanna penslad med 2 droppar olja. Gör sedan en grov salsa av avokado i små bitar, hackad salladslök, tomater i mindre bitar och smaka av med citron, salt och peppar och lite hackad chili. Servera pannkakorna i en liten hög och lägg salsan över.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du hålla igen på kalorierna kan du välja att göra pannkakor av mindre smet - men du bör äta allt tillbehör, så att du ändå blir behagligt mätt.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Proteininnehållet är kanske i lägsta laget när det gäller att täcka musklernas behov efter hård träning. Därför kan du gärna tillsätta lite mager skinka eller kyckling i pannkakorna.

Kanske är du intresserad av