Lax med apelsin- och fänkålssallad

Lunchfavorit med sting i.

6 april 2008 av I FORM

1 person

1½ skiva rökt lax
1 liten apelsin
1 fänkål
¼ knippe dill
Salt
Peppar
70 g grovt surdegsbröd


Tillagning

Dela laxen i tre skivor och lägg upp den på en tallrik. Skala en apelsin (eller clementin) och skär den i skivor. Skiva fänkålen tunt eller skär den i klyftor och varva fänkålen med apelsinskivorna. Garnera med dill, lite salt och peppar. Servera med en tjock skiva surdegsbröd.

  • Du tränar inte alls:

    För att sänka kaloriintaget kan du skära ner på brödet och nöja dig med en halv skiva. Det sparar in en del kalorier utan att det får några större konsekvenser för din mättnadskänsla.


  • Du tränar hårt och mycket:

    När du tränar hårt får du också ett ökat behov av proteiner till dina muskler och sunda fettämnen för att stärka din uthållighet. Om du äter lite mer lax tillgodoser du båda behoven.

Kanske är du intresserad av