Inbakad korv med gurksallad och minigrönsaker

Imponera på din picknick med hemmagjord inbakad korv, gröna tillbehöv och kanske chokladmjölk.

20 juli 2016 av Michelle Kristensen

Till 6 personer (de inbakta korvarna kan frysas)

Det behöver du

6 kvalitetskorvar

Deg

1 litet blomkålshuvud, 300 g
3 ägg
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1½ dl finmalet mandelmjöl
½ dl krossat linfrö
1 dl rågmjöl

Gurksallad

½ gurka
1 dl vatten
2 dl vinäger
2 tsk havssalt
1 nypa stevia
Nymalen peppar

Currytomat-dipp

140 g tomatpuré
½ tsk havssalt
¼ tsk chili
¼ tsk curry

Senapsdipp

1 dl skyr
2 tsk stark senap
1 tsk curry
Havssalt och nymalen peppar

Dryck: Chokladmjölk

12 dl sojamjölk
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
5–6 msk kakao

Tillbehör

200 g grönt

Så gör du


  • Blanda lagen till gurksalladen och skiva gurkan tunt på ett mandolinjärn.
  • Låt skivorna dra i lagen – gärna över natten. Smula blomkålen i en matberedare.

  • Tillsätt de resterande ingredienserna till degen och blanda väl. Dela degen i 6 bitar och rulla varje degbit runt en korv.

  • Grädda korvrullarna i ugnen på 175 grader varmluft, cirka 25 minuter.

  • Rör ihop ingredienserna till tomatdippen och senapsdippen och blanda chokladmjölken.

Kanske är du intresserad av