Gott, mättande och lågt kaloriinnehåll. En typisk lunch i I FORM-kuren.

Recept: Rotfrukter med kyckling

Läckra ungsbakade rotfrukter med timjan, kyckling och kryddat med sesamfrön och citron. Godare än så blir det inte.

13 november 2013 av I FORM

I FORM-kuren

1 person

  • 75 g persiljerot
  • 75 g rödbeta
  • 75 g morot
  • ½ tsk kallpressad rapsolja
  • En liten bunt timjan
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk ljust sesamfrö (5 g)
  • 75 g kycklingfilé
  • ½ tsk extra jungfruolja
  • ¼ citron


Gör så här:

  • Rotfrukternas vikt är skalad vikt, alltså nettovikt. Skär rotfrukterna i tunna stavar. Lägg dem i en skål och vänd dem i rapsolja, timjan, salt och peppar.
  • Lägg dem sedan på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och ugnsbaka dem i 20 minuter i 200 grader.
  • Rosta sesamfrö lätt i en torr panna. (Rosta gärna en lite större portion, så du får lite över att ha på lager i en burk till veckans rätter).
  • Skär kycklingköttet i lagom munsbitar, vänd dem i olivoljan och lite salt och peppar. Stek dem gyllenbruna på alla sidor, ca 7-10 minuter.
  • Servera rotfrukterna med kycklingen, smaksätt med rostat sesamfrö och färsk citronsaft.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av